EMail natisni

Dr. Petra Vertelj Nared: Vloga zelenih površin v Ribnici 

Dogodek:
Dr. Petra Vertelj Nared: Vloga zelenih površin v Ribnici
Kdaj:
06.04.2016  ob 19.00
Kje:
, Knjižnica Miklova hiša Ribnica
Kategorija:
Za odrasle

Podrobnosti

April je svetovni mesec krajinske arhitekture, ki ga je leta 2007 razglasila Mednarodna zveza krajinskih arhitektov (IFLA). V sodelovanju z Društvom krajinskih arhitektov Slovenije zato ob tej priložnosti Knjižnica Miklova hiša organizira predavanje z delavnico z naslovom VLOGA ZELENIH POVRŠIN V RIBNICI IN KAJ LAHKO IZBOLJŠAMO, ki jo bo vodila krajinska arhitektka dr. Petra Vertelj Nared.

krajinska arhutektura

 

Tema letošnjega meseca krajinske arhitekture so "zeleni sistemi" - to so v sistem povezani prostori mest in naselij. Najpogosteje se sistematično načrtujejo v  večjih mestih, v manjših mestih pa se ponekod o zelenem sistemu razmišlja bolj v smislu saj je zelenje povsod okoli nas, zato tega ni treba posebej urejati. Vendar to ni tako, zelene površine, zlasti če je na njih mogoče tudi kaj početi, izboljšujejo kvaliteto življenja v mestu, vnašajo "predah" v grajeno strukturo, imajo pa tudi pozitiven učinek na mestno mikroklimo. Posamezna drevesa ali drevoredi so lahko izjemni prepoznavnimi znaki mest in mestnih trgov, grajskih dvorišč, parkov ... 

Kako zelene površine prispevajo h kakovosti življenja v Ribnici?

Če želite prispevati vaš pogled, vas vabimo na pogovor z dr. Petro Vertelj Nared o vlogi zelenih površin na kvaliteto bivanja na primerih nekaterih slovenskih mest. Na dogodku boste imeli tudi priložnost podati tudi svoje poglede o urejenosti zelenih površin vašega mesta.

Lepo vabljeni!


Lokacija:
Knjižnica Miklova hiša Ribnica