EMail natisni

Portal DOBREKNJIGE.SI 

Dogodek:
Portal DOBREKNJIGE.SI
Kdaj:
30.04.2015
Kje:
, Knjižnica Miklova hiša Ribnica
Kategorija:
Za odrasle

Podrobnosti

Knjižnica Miklova hiša se je z marcem pridružila spletnemu portalu Dobreknjige.si. Portalu, v katerem slovenske splošne knjižnice priporočamo bralcem - kaj drugega kot dobre knjige!

dobre-knjige-banner1

O portalu

Dobreknjige.si je spletni portal s priporočilno kakovostno literaturo. Njegovo zanesljivost, nepristranskost in ažurnost vzajemno zagotavljamo vse slovenske splošne knjižnice, v sodelovanju z našimi bralkami in bralci, uporabniki portala o dobrih knjigah.

Portal DOBREKNJIGE.SI nastaja sproti; predstaviti skuša dobro literaturo, vendar tako, da je težišče izbora pri sodobnem, najnovejšem romanu. Namenjen je vsem, ki v poplavi literature iščete nekaj »res dobrega« zase.

Med knjigami lahko brskate na več načinov:

- lahko izbirate klasično, po naslovu, avtorju ipd.,

- med širokim naborom žanrov, narodnostjo ali nagrajenimi knjigami,

- ali pa, novost, izbirate po različnih karakteristikah, ki jih želite v knjigi:

karakteristike

Vsak zapis ima direktno povezavo na bazo Cobiss, tako da lahko v nekaj klikih pridete do rezervacije želene knjige v vaši knjižnici!

 

Zakaj DOBREKNJIGE.SI?

V sodobni družbi je knjiga, podobno kot drugi »proizvodi«, vse bolj podvržena zakonu trga. Pogojujeta jo dobiček in ekonomija obsega, pogosto na račun njene kakovosti. Dobra knjiga se v takih razmerah hitro »izgubi« v poplavi vsakršne literature. Tudi pestra ponudba bralnih priporočil, tako knjigotrških kot knjižničnih, jo pogosto spregleda; prva zaradi narave trga, druga zaradi posamičnega in omejenega obsega delovanja. Spodbujanje dobrega branja postaja v takih razmerah vse težji in vse pomembnejši izziv sodobnih knjižnic.

Obstoječe vrzeli tržnih mehanizmov danes dobro zapolnjuje projekt DOBREKNJIGE.SI. Knjižni projekt sta zagnali Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica, v partnerstvu z osrednjimi knjižnicami Obalno-kraškega in Goriškega območja. S priključitvijo ostalih slovenskih splošnih knjižnic je kmalu prerasel v vseslovenski projekt nacionalnega pomena.

Vabljeni na portal Dobreknjige.si!


Lokacija:
Knjižnica Miklova hiša Ribnica