EMail natisni

Jakobova pot v Sloveniji 

Jakobova pot v Sloveniji
Dogodek:
Jakobova pot v Sloveniji
Kdaj:
18.02.2020  ob 18.00 - 19.30
Kje:
, Knjižnica Miklova hiša Ribnica
Kategorija:
Za odrasle

Podrobnosti

Knjižnica Miklova hiša vas vabi na predavanje Jakobova pot v Sloveniji, ki je del slavne Jakobove poti - Camino, ki vodi do Kompostele v Španiji.

Zakonca Marjeta in Metodij Rigler iz Ljubljane, pravnica in diplomirani ekonomist, sta prva Slovenca, ki sta v novejšem času peš prehodila dobrih 800 kilometrov dolgo pot do Kompostele. To doživetje ju je globoko zaznamovalo in želela sta ga deliti z drugimi. Leta 2000 sta po zgledu drugih narodov in držav v Evropi ustanovila Društvo prijateljev poti svetega Jakoba v Sloveniji, z željo oživeti tradicijo slovenskih srednjeveških romanj in potovanj. Med slovenskimi romarji, pohodniki in popotniki sta znana kot človeka, ki sta s pomočjo prijateljev speljala približno 297 kilometrov Jakobove poti po Sloveniji. S tem namenom sta izdala tudi tri vodiče. O slovenski Jakobovi poti bosta govorila člana društva Marjeta in Metodij Rigler.

Predavanje je prvo v ciklu "Ribničani in Camino". Na sporedu bo v torek, 18. februarja, ob 18. uri v Miklovi dvorani. Naslednje predavanje bo 10. marca ob 18. uri, na katerem bo predavala Viktorija Kante.

Vljudno vabljeni!


Lokacija:
Knjižnica Miklova hiša Ribnica