EMail natisni

Odprtje razstave starih razglednic Petra Lesarja 

Dogodek:
Odprtje razstave starih razglednic Petra Lesarja
Kdaj:
21.11.2018
Kje:
, Knjižnica Miklova hiša Ribnica
Kategorija:
Za odrasle

Podrobnosti

 

 

46133147 1765323410257174 7619759955813335040 o

 

 

 

Razglednice, dopisnice, pisma… nepotrebna navlaka? Danes, v sodobnem času, v obdobju računalništva in novih tehnologij si zelo težko predstavljamo, kako velikega pomena je pisno poštno gradivo, ki piše našo zgodovino. Stara razglednica, spomin na čas in kraj, ki je že zdavnaj preživet. Vendar starejše generacije lahko obujajo spomine na mladost, saj imajo razglednice, popisane pole papirja, ki jih vračajo leta in leta nazaj. Kaj pa je danes? Mladi komuniciramo preko mobilnih aparatov, interneta, preko različnih socialnih omrežij, si neprestano pošiljamo takšna in drugačna sporočila, a od vsega tega zanamci ne bodo imeli nič, če ne bodo to primerno shranili. 

Razglednica je v prvi vrsti zgodovinski vir, ki s poštnim žigom, znamko, krajevnim imenom, morebitnimi podatki o naročniku (založniku), izdajatelju in fotografu ter s slikovnim in pisnim sporočilom nudi dragocene informacije o preteklosti. 

V sklopu tedna splošnih knjižnic bomo z namenom, da spomin na razglednice ne izgine, odprli razstavo starih razglednic iz Ribnice. Razglednice je izbral Peter Lesar, izkušen zbiratelj, ki letos beleži 15 -letnico zbirateljstva. Vabljeni!


Lokacija:
Knjižnica Miklova hiša Ribnica